Squashracket advies

Advies bij het kopen van een squash racket

Het kan zijn dat u net heeft besloten om te beginnen met het spel squash, of het kan zijn dat u al een tijdje actief bent op de squashbaan. In beide situaties is het van belang dat u over een goed squash racket beschikt. Het kopen van een goed squash racket kan best een lastige opgave zijn. De reden dat het best lastig kan zijn om een goed squash racket te kopen, is omdat er zoveel verschillende merken en typen squash racket bestaan. Op deze pagina bieden wij u advies aan over het kopen van een squash racket. U kunt ook gelijk een Squash racket kopen door een kijkje te nemen in ons assortimentHet doel van ons is dat u zomenteen op de squashbaan stapt met een zeker gevoel over uw nieuwe squash racket. De belangrijkste gedachte bij het kopen van een nieuw squash racket: het squash racket dat u aanschaft, moet voor u het beste aanvoelen.

Een belangrijke tip voor u: wanneer u op zoek bent naar een nieuw squash racket, kunt u het beste een andere medespeler benaderen met de vraag of u zijn of haar squash racket uit mag proberen. Op deze manier kunt u zich al een beetje oriënteren op de verschillende squash rackets en wellicht ontdekt u op deze manier welk type/ merk squash racket uw voorkeur heeft.

Ga naar ons Squashracket Assortiment

Advies

Het eerste punt waar u tegen aan zult lopen – bij het kopen van een nieuw squashracket – is de ruime keuzemogelijkheid in squashrackets. Er bestaan heel veel verschillende typen squashracket en ook heel veel verschillende merken squashracket. Dit maakt het vinden van een geschikt squash racket niet gemakkelijk. Het tweede punt waar u tegen aan zult lopen – bij het kopen van een nieuw squashracket – is dat er voor het kopen van een nieuw squashracket allerlei verschillende methodes bestaan. Wat voor u de meest geschikte methode is om een nieuw squash racket te kopen, zult u zelf moeten bepalen. Wij willen met ons squash advies een duidelijk beeld geven over de verschillende opties die er bestaan.

In beginsel richten wij ons met deze advies pagina tot de beginnende squasher. Wij hebben deze doelgroep als uitgangspunt genomen, omdat wij er van uitgaan dat een beginnende squasher (nog) onervaren is met het kopen van een nieuw squash racket. Uiteraard is deze adviespagina niet alleen voor deze doelgroep (de beginnende squasher) geschreven, dit advies kan ook nuttig zijn voor de meer ervaren/ gevorderde squasher. Onze verwachting is echter dat de meer ervaren/ gevorderde squasher meer ervaring heeft met het kopen van een nieuw squash racket. Bovendien is de squash markt een snel veranderende markt. In de loop der tijd is er veel veranderd. Er zijn bijvoorbeeld meer technologieën toegepast, waardoor squashrackets lichter, krachtiger en wendbaarder zijn geworden. Het kan nooit kwaad om op de hoogte te blijven van alle nieuwste nieuwtjes. Het maakt niet uit tot welke doelgroep men behoort, dit geldt voor iedereen. Wij richten ons – als Squash Webwinkel – globaal op de algemeen geïnteresseerde squasher. Hierbij spelen bepaalde factoren geen rol, u moet hierbij denken aan: leeftijd, geslacht en speelniveau. Dit doel willen wij verwezenlijken door een algemeen beeld te schetsen over de belangrijke factoren die een rol spelen bij het kopen van een nieuw squash racket.

Aan de slag!

Wij hopen dat u na het lezen van ons advies met betrekking tot squashrackets direct aan de slag kunt gaan. Het begint voor u bij het vinden van een voor u geschikt squash racket. Vervolgens als dit gelukt is, kunt u het squash racket bij ons bestellen. Wij streven er naar om zo snel mogelijk uw bestelling af te handelen, normaliter ontvangt u binnen enkele dagen uw bestelling. Wij wensen u alvast heel veel plezier met uw nieuwe squash racket en hopelijk geniet u van elke bal die u met uw nieuwe squash racket speelt. Mocht u nog vragen hebben over uw bestelling of over de wijze van bestellen bij QSS, kunt u die gerust stellen aan ons. Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Top 6 beste squash rackets van dit moment

Tecnifibre Carboflex 125S

Dunlop Apex Infinity 2.0

Head Graphene XT Cyano 135

Dunlop Apex Synergy

Oliver Supralight Silver

Dunlop Blackstorm 4D Titanium

Top 6 beste squashrackets

Hierboven ziet u zes afbeeldingen van squashrackets. Dit zijn afbeeldingen van onze top zes beste squash rackets. Wij hebben voor u, uit het assortiment van QSS, deze zes top squash rackets geselecteerd. Dit zijn niet alleen de zes beste squash rackets, maar ook zijn dit de zes best verkochte squash rackets. Heeft u interesse in één of misschien wel meer van deze top zes beste squash rackets, dan kunt op de gewenste afbeelding klikken. Vervolgens zult u de eigenschappen van een desbetreffend squash racket te zien krijgen. Op deze manier kunt u deze  zes squash rackets ook met elkaar vergelijken. Het is voor u een snelle en makkelijke manier om uit te vinden of er een geschikt squash racket voor u tussen zit. Natuurlijk houden wij er ook rekening mee, dat uw gewenste/ geliefde squash racket er niet tussen zit. In dit geval kunt u gebruik maken van het zoekfilter op de website van QSS. Het zoekfilter hebben wij speciaal voor u geïnstalleerd om uw zoektocht naar een geschikt squash racket te vereenvoudigen. Het zoekfilter op de website van QSS maakt het mogelijk om uw persoonlijke voorkeur te selecteren en op die manier de keuze te verfijnen naar uw persoonlijke wensen. Het is mogelijk om te selecteren op: het merk van het squash racket, de balans van het squash racket, het speelniveau van het squash racket, het frame gewicht van het squashracket en de prijsklasse van het squash racket. Wanneer u gebruik maakt van het zoekfilter hoeft u niet meer eindeloos pagina na pagina te bekijken. Wij hopen dat uw zoektocht naar een geschikt en goed squash racket op deze manier ook leuk blijft. Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van het zoekfilter, kunt u die gerust stellen aan ons. Wij willen u graag van dienst zijn.

Helemaal compleet

Het kopen van een nieuw squash racket is een mooi begin, alleen er is nog meer. Het is belangrijk dat u voorzien bent van een complete & goede sportuitrusting. Wij vinden het om deze reden noodzakelijk om stil te staan bij de complete sportuitrusting. De term sportuitrusting is een veelomvattende term. Een sportuitrusting bevat verschillende onderdelen. De sportschoen is één van de belangrijkste onderdelen van de sportuitrusting. Het is belangrijk dat een sportschoen niet alleen maar mooi is, maar ook comfortabel is en daarnaast voldoende ondersteuning kan bieden.

Wanneer u een sportschoen wilt waarmee u kunt squashen, moet u goed opletten dat u een indoor sportschoen koopt. Het spel squash is een binnensport en wordt uitgeoefend op een squashbaan. Een squashbaan is voorzien van een vloer van hout. Het is ten strengste verboden om een squashbaan te betreden met sportschoenen die voorzien van zwarte zolen. Dit veroorzaakt namelijk zwarte strepen op de squashbaan. Daarnaast moet u opletten dat de zool van de sportschoen niet te glad is, de kans op uitglijden is dan veel groter en dat kan zich resulteren in blessures. Blessures moeten te allen tijde voorkomen worden en daarom is het belangrijk dat u deze bovenstaande punten goed in acht neemt.

Een ander belangrijk onderdeel van een complete & goede sportuitrusting is de sportkleding. Er geldt voor sportkleding: hoe lekkerder u zich voelt in uw sportkleding, hoe lekkerder u zich voelt op de squashbaan. Om deze reden is het belangrijk dat u oplet dat u comfortabele sportkleding koopt. Om u een beter beeld te geven van een geschikte sportoutfit waarmee u kan squashen, hebben wij voor u een beeld geschetst van de praktijk. In een squashcentrum ziet men een mannelijke squasher voornamelijk in een korte sportbroek en daarboven een luchtig sportshirt en een vrouwelijke squasher ziet men voornamelijk in een kort sportrokje met daarboven een sporttopje.  In beide geschetste situaties betreft het luchtige en comfortabele sportkleding. De sportkleding moet luchtig zijn. Het spel squash is een intensieve sport en de temperaturen kunnen dan ook hoog oplopen tijdens een spelletje squash. Daarnaast is het belangrijk dat de sportkleding goed transpiratie kan afvoeren, de kans dat u transpireert gedurende een spel squash is groot. Dit zijn belangrijke aandachtspunten, omdat deze punten een bijdrage leveren aan het comfort van de sportkleding.

De basis benodigdheden voor een goede & complete sportuitrusting hebben wij zojuist besproken. Er zijn echter nog twee onderdelen die eigenlijk niet vergeten mogen worden. Om te beginnen met de squashbril. Het lijkt misschien een overbodig onderdeel voor uw sportuitrusting, maar dat is het zeker niet. Een squashbril is er voor uw eigen veiligheid. Het gezicht is een kwetsbaar gebied, als een squashbal terecht komt in uw gezicht en u draagt geen squashbril kan dit zich resulteren in ernstig letsel. Wanneer een squashbal richting uw gezicht komt vliegen, gebeurt dit met een ontzettend hoge snelheid. Hoe meer ervaring u heeft, hoe makkelijker het is voor u om ballen te ontwijken. Voornamelijk is dit voor de beginnende squasher een belangrijk aandachtspunt.

Ten slotte is er nog een belangrijk onderdeel van de sportuitrusting die eigenlijk niet mag ontbreken. Dit is de squashbal. Het is erg handig om een reserve squashbal in uw squash tas te hebben. Het garandeert een onafgebroken spel. Er bestaan vier verschillende typen squashbal. Deze vier verschillende typen squashbal zijn gemaakt voor vier verschillende niveaus in squash. De beginnende squasher doet er goed aan om te squashen met een squashbal met het type intro of progress. Deze twee typen squashbal zijn prima geschikt voor deze doelgroep. Hoe meer ervaring u heeft met squashen, hoe hoger u niveau in squash wordt en zodoende kunt u vanzelf met een ander type squashbal spelen.

Het kopen van een squash racket bij QSS Quality Squash Stores

Bij het kopen van een nieuw squash racket is het onderscheid, tussen het materiaal waarvan een squash racket is gemaakt en een aantal factoren, heel erg belangrijk. De factoren die een rol spelen bij het kopen van een nieuw squash racket zijn: de flexibiliteit van het squash racket, het frame gewicht van het squash racket, de balans van het squash racket en het bladformaat van het squash racket. Eerst zullen wij de materialen kort toelichten en daarna zullen wij de bovengenoemde factoren kort toelichten. Er zijn echter nog wel meer factoren te benoemen die een rol kunnen spelen bij het kopen van een nieuw squash racket, zoals de prijs van het squash racket, het design van het squash racket en het merk van het squash racket. Dit zijn factoren die vooral gericht zijn op de persoonlijk voorkeur. Hieronder vindt u het overzicht met de materiaalsoorten die wij zullen bespreken en met een aantal belangrijke factoren die wij zullen bespreken. Wij hopen dat aan de hand van dit overzicht het allemaal nog duidelijker wordt. Vooral voor de squashers die (nog) niet zoveel ervaring hebben, met het kopen van een nieuw squashracket, kan dit overzicht een belangrijke houvast zijn.

Overzicht

Materialen

Er zijn verschillende materialen waarvan squash rackets gemaakt worden. Wij bespreken drie belangrijke materiaalsoorten. Het gaat om de volgende materiaalsoorten: aluminium, titanium en carbon. Het is van belang dat men op de hoogte is van het onderscheid tussen deze materiaalsoorten. Welk materiaalsoort wordt toegepast, is bepalend voor het eindproduct. De verschillende eigenschappen waarover een bepaald soort materiaal beschikt, spelen hierbij een rol. Het is om deze reden ook goed om op de hoogte te zijn van deze eigenschappen, zodat u deze mee kan nemen in uw overweging met betrekking tot het kopen van een nieuw squash racket.

Hieronder vindt u de drie materiaalsoorten met een korte toelichting.

Aluminium

Het materiaalsoort aluminium is een element uit de metaalgroep. Dit materiaal staat bekend om de lichte eigenschappen, toch is het voor een squash racket een tamelijke zwaar materiaalsoort. Dit materiaal komt voornamelijk voor in de goedkopere squash rackets. Een squash racket die gemaakt is van het materiaalsoort aluminium is om deze reden wel een echte aanrader voor de beginnende squasher. Let op: in de regel geldt hoe lichter een squash racket, hoe duurder het squash racket.

Een voorbeeld van een squashracket die gemaakt is van het materiaalsoort aluminium: Dunlop Hyper Ti.

Carbon

Het materiaalsoort carbon wordt van het uiterste lichte element koolstof gemaakt. Op microscopisch niveau bestaat dit materiaal uit extreem dunne vezels koolstof. Het gebruik van het materiaalsoort carbon is één van de belangrijkste innovaties van de laatste tijd. Dit materiaal heeft diverse eigenschappen: het oxideert niet, het heeft een lagere dichtheid dan staal, het heeft een grote treksterkte en het heeft een lage uitzettingscoëfficiënt. De enorme stijfheid die het materiaalsoort carbon biedt, is een ideale eigenschap voor een squash racket. Dit is één van de redenen waarom dit materiaal goed gebruikt kan worden bij het produceren van squash rackets. Een squash racket die gemaakt is van het materiaalsoort carbon is een echte aanrader voor meer ervaren/ gevorderde squasher oftewel de fanatieke squasher. Een aantal voorbeelden van squashrackets die gemaakt zijn van het materiaalsoort carbon: Dunlop Apex Synergy en Prince Textreme Pro Beast 750.

Belangrijke factoren

Hieronder zullen wij een aantal belangrijke factoren bespreken die een rol spelen bij het kopen van een nieuw squash racket. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende merken en typen squash racket bestaan. Welk merk squash racket voor u het meest geschikt is, kunt u het beste voor u zelf bepalen. Het is een persoonlijke keuze die gebaseerd is op uw eigen gevoel met betrekking tot een bepaald merk squash racket. Er zijn veel verschillen tussen de verschillende typen en merken squash racket te benoemen. Wanneer u deze verschillende squash rackets naast elkaar legt, ziet u dat deze nogal van elkaar kunnen verschillen. Deze verschillen tussen de squash rackets ziet u bijvoorbeeld terug in de prijs, de toegepaste technologieën, de maat en het design. Het prijsverschil kan behoorlijk groot zijn. Dit is verklaarbaar aan de hand van de verschillende eigenschappen waarover een squash racket beschikt. Bijvoorbeeld het verschil in materiaalsoort: een squash racket gemaakt van aluminium is goedkoper dan een squash racket gemaakt van carbon of bijvoorbeeld het verschil in de toegepaste technologieën: er zijn squash racket met veel toegepaste technologieën en er zijn squash rackets met (bijna) geen toegepaste technologieën. Kortom: er zijn allemaal belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs van een squash racket. Het is handig om van tevoren alle eigenschappen die u belangrijk vindt voor een squash racket op een rijtje hebben, zodat u deze mee kan laten wegen in uw beslissing. Het kan zijn dat het design van het squash racket voor u een belangrijk punt is, het moet alleen niet een doorslaggevend punt zijn. Er zijn namelijk andere factoren die een belangrijke rol spelen en die invloed kunnen hebben op uw spel. Een aantal belangrijke factoren die een rol spelen bij het kopen van een nieuw squash racket kunt u hieronder vinden.

Balans

De balans van een squash racket is een belangrijke eigenschap van een squash racket. Het is belangrijk dat u een squash racket koopt met een voor u goede balans. Als u een squash racket koopt met een balans die voor u niet helemaal goed is, loopt u risico op blessures. De blessures kunnen ontstaan in bijvoorbeeld de pols, de elleboog en de schouder. De balans van een squash racket wordt ook wel het zwaartepunt van het squash racket genoemd. Er zijn verschillende mogelijkheden waar dit zwaartepunt kan liggen (a) bij het handvat van het squash racket oftewel ‘head light’ (b) in de top van het squash racket oftewel ‘head heavy’ (c) in het midden van het squash racket oftewel ‘even balance’. Elk zwaartepunt kent eigen voordelen: een zwaarte punt ‘head light’ zorgt voor meer precisie en swing in het squash racket, een zwaartepunt ‘head heavy’ zorgt voor meer kracht en snelheid in het squash racket en een zwaartepunt ‘even balance’ zorgt voor meer gevoel in het squash racket.

Frame gewicht

Het frame gewicht van een squash racket is ook een belangrijk aandachtspunt. Het verschilt per persoon welk frame gewicht het meest geschikt is en bovendien verschilt het per persoon welk frame gewicht de voorkeur heeft. Een squash racket met een licht frame gewicht resulteert in snellere bewegingen. Daarnaast is zorgt een squash racket met een licht frame gewicht voor minder belasting op de armen en op de polsen. Een squash racket met een zwaar frame gewicht resulteert in een extra krachtige slag, hierdoor is het mogelijk om harde ballen terug te slaan.

Flexibiliteit

De flexibiliteit van een squash racket is bepalend voor een aantal eigenschappen van een squash racket. Wanneer een squash racket niet flexibel is, betekent het dat het squash racket erg stijf is en dat het squash racket zijn vorm behoudt tijdens een swing. De stijfheid van een squash racket bepaalt of een squash racket veel controle heeft en hoeveel balrespons u terugkrijgt.  Hoe stijver een squash racket, hoe meer deze eigenschappen naar voren komen.

Bladformaat

De oppervlakte van het bladformaat van een squashracket heeft invloed op de kracht, de precisie en het comfort van een squash racket. Hoe groter het oppervlakte bladformaat, hoe groter de sweetspot. De sweetspot van een squash racket staat ook wel bekend als de perfecte plek om de bal te raken. Wanneer het bladformaat een grote oppervlakte  heeft, is er sprake van een grote reikwijdte en dit resulteert zich in meer kracht. Wanneer het bladformaat een kleine oppervlakte heeft, is er sprake van meer controle.

Online uw squash racket bestellen bij QSS

Wij hopen dat u na het lezen van ons advies bij het kopen van een squash racket voldoende informatie heeft over het kopen van een nieuw squash racket. Daarnaast hopen wij dat dit squashracket advies een bijdrage heeft geleverd aan het vereenvoudigen van uw zoekproces. Wat voor u belangrijk is om te onthouden bij het kopen van een nieuw squash racket is het volgende: hoe lichter het squash racket, hoe meer controle het squash racket biedt. NB In de regel geldt dat een lichter squash racket duurder is, dan een zwaarder squash racket.

Het kopen van een nieuw squash racket kan op verschillende manieren plaats vinden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een squash racket in een winkel te kopen. In de loop der tijd is het echter steeds gebruikelijker om een squash racket niet meer in de winkel te kopen, maar een squash racket online te bestellen. Uiteraard raden wij u aan om een squashracket bij QSS te bestellen. Wij zijn tevens adviseurs en kenners op het gebied van squash en om deze reden kunnen wij u uitstekend van dienst zijn bij het kopen van een nieuw squash racket. Op grond van onze kennis en onze eigen ervaring op het gebied van squash kunnen wij u veel beter van informatie voorzien dan een verkoper in een winkel met slechts algemene kennis op het gebied van squash. Mocht u vragen hebben of wilt u graag advies hebben over het kopen van een squashracket, kunt u gerust contact met opnemen. NB Er zijn verschillende manieren om contact met ons op te nemen. De verschillende manieren zijn: telefonisch, via e-mail of via chat.

Wij kunnen u van waardevolle informatie voorzien met betrekking tot een squash racket, omdat wij beschikken over de nodige kennis met betrekking tot de verschillende merken en typen squash racket. QSS biedt u de volgende service aan: de retourmogelijkheid. De voorwaarden van de retourmogelijkheid vindt u terug via: ‘klantenservice à retourneren’.

QSS wenst u alvast een prettige squashervaring toe!