Squashballen

Squashballen

Het is voor iedere squasher prettiger om met een goede en nieuwe squashbal te spelen. In ons uitgebreide assortiment squashballen vind je voor iedere speler een fijne squashbal. Wij hebben squashballen voor beginners én gevorderden. Wij verkopen squashballen van de grootste merken waaronder Dunlop, Oliver en Karakal. Al deze merken en meer kun je op deze pagina vinden. Bekijk ons aanbod en veel squash plezier!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 25

Pagina
per pagina

Squashballen kopen

Onmisbaar uiteraard de squashbal. Een goede bal speelt veel lekkerder. Zowel niet versleten als het juiste type squashbal. Er zijn verschillende soorten squashballen te koop.

Welke squashbal is voor mij geschikt

Er zijn verschillende squashballen te koop, welke geschikt is hangt af van bijvoorbeeld niveau maar ook de temperatuur van de baan, als het bijvoorbeeld heel koud is op de baan is het raadzaam om 1 of 2 stappen terug te doen. Ook zijn er verschillende merken squashballen, echter de enige echte is de Dunlop Squashbal. Dunlop produceert al jaren de als enige goedgekeurde wedstrijd squashbal (PSA, WSA, WSF en ook in Nederland de SBN) en geen enkele andere squashbal kan hieraan tippen. Alle andere merken voelen anders aan en spelen niet zo fijn als een Dunlop squashbal.

Hoe vaak moet ik mijn squashbal vervangen?

Wij adviseren bij 2 wekelijks gebruik zeker elke maand een nieuwe squashbal te pakken. Een squashbal wordt geproduceerd in 2 helften welke op elkaar gelijmd worden. Na verloop van tijd ontsnapt er toch wat lucht uit de squashbal waardoor deze minder goed gaat stuiteren. Ook de grip van de squashbal wordt na verloop van tijd door het contact met de muur en de bespanning minden (bal wordt gladder).

U kunt makkelijk controleren of de oude squashbal toe is aan vervangingen door een nieuwe te pakken, als u denk deze slaat veel makkelijker is het hoog tijd voor vervanging. Wij zien doorgaans dat er te lang gewacht wordt. Door de relatief lage prijs vinden wij dit zonde, een goede bal geeft meer squashplezier. Zorg dus dat u er altijd een paar reserve heeft in de squashtas.