Squashballen

Squashballen

Het is voor iedere squasher prettiger om met een goede en nieuwe squashbal te spelen. In ons uitgebreide assortiment squashballen vind je voor iedere speler een fijne squashbal. Wij hebben squashballen voor beginners én gevorderden. Wij verkopen squashballen van de grootste merken waaronder Dunlop, Oliver en Karakal. Al deze merken en meer kun je op deze pagina vinden. Bekijk ons aanbod en veel squash plezier!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

per pagina

Squashbal kopen

Onmisbaar uiteraard de squashbal. Een goede bal speelt veel lekkerder. Zowel niet versleten als het juiste type squashbal. Er zijn verschillende soorten squashballen te koop.

Welke squashbal is voor mij geschikt

Er zijn verschillende squashballen te koop, welke geschikt is hangt af van bijvoorbeeld niveau maar ook de temperatuur van de baan, als het bijvoorbeeld heel koud is op de baan is het raadzaam om 1 of 2 stappen terug te doen. Ook zijn er verschillende merken squashballen, echter de enige echte is de Dunlop Squashbal. Dunlop produceert al jaren de als enige goedgekeurde wedstrijd squashbal (PSA, WSA, WSF en ook in Nederland de SBN) en geen enkele andere squashbal kan hieraan tippen. Alle andere merken voelen anders aan en spelen niet zo fijn als een Dunlop squashbal.

Dunlop PRO (dubbel gele stip)

Dé wedstijdbal. Geschikt voor de gevorderde recreant en de absolute prof squasher.

Ook verkrijgbaar in wit voor op de glasbaan (let op bal heeft 1 gele stip i.v.m. de eigenschappen van een glasbaan).

Dunlop Competition (enkele gele stip)

Net een tandje sneller dan de PRO met het zelfde formaat, de Competition squashbal heeft 10% meer stuit dan de PRO. Ook erg geschikt in de winter!

Dunlop Progress (rode stip)

6% groter dan de PRO en Competition squashbal en 20% meer stuit dan de PRO. Deze squashbal is bedoeld voor recreanten.

Mocht u de rode stip willen gebruiken in verband met de kou, dan adviseren wij de Oliver squashbal rode stip. Deze heeft het zelfde formaat als de PRO.

Dunlop Intro squashbal (blauwe stip)

De squashbal voor de beginnende squasher. 12% groter dan de PRO/Competition en 40% meer stuit. Tevens hoeft deze squashbal niet echt warm geslagen te worden.

Mocht u de rode stip willen gebruiken in verband met de kou, dan adviseren wij de Oliver squashbal blauwe stip. Deze heeft het zelfde formaat als de PRO.

Hoe vaak moet ik mijn squashbal vervangen?

Wij adviseren bij 2 wekelijks gebruik zeker elke maand een nieuwe squashbal te pakken. Een squashbal wordt geproduceerd in 2 helften welke op elkaar gelijmd worden. Na verloop van tijd ontsnapt er toch wat lucht uit de squashbal waardoor deze minder goed gaat stuiteren. Ook de grip van de squashbal wordt na verloop van tijd door het contact met de muur en de bespanning minden (bal wordt gladder).

U kunt makkelijk controleren of de oude squashbal toe is aan vervangingen door een nieuwe te pakken, als u denk deze slaat veel makkelijker is het hoog tijd voor vervanging. Wij zien doorgaans dat er te lang gewacht wordt. Door de relatief lage prijs vinden wij dit zonde, een goede bal geeft meer squashplezier. Zorg dus dat u er altijd een paar reserve heeft in de squashtas. (tip de PRO TUBE of de COMPETITION TUBE, zijn beide handig mee te nemen. in beide zitten 3 squashballen)

Waarom moet ik een squashbal warm slaan?

Op het moment dat je begint te slaan tegen de squashbal zal de warmte in het rubber toenemen waardoor de luchtdruk in de squashbal stijgt. Hierdoor gaat de bal beter stuiteren.

Let op! ga niet als een gek de bal proberen warm te slaan dit voorkomt blesuren en gebroken snaren als gevolg van een mishit.

Zijn er ook speciale squashballen voor kinderen?

Jazeker. QSS heeft verschillende squashballen die geschikt zijn voor kinderen. De Dunlop Squashbal FUN is geschikt voor de allerjongste (7-10 jaar) Hierna komt de Dunlop Squashbal PLAY voor de jonge tieners (10-13 jaar) hierna adviseren wij door te gaan met de Dunlop Progress (rode stip).