Squash racket

Squash racket

Ben je op zoek naar een nieuw squash racket? In ons uitgebreide assortiment vind je squash rackets van alle grote merken. Quality Squash Stores is dé expert in Nederland en België wanneer het aankomt op squash rackets. Op deze pagina vind je onder andere squash rackets van de merken Dunlop, Tecnifibre, Eye Rackets, Head, Karakal, Kean, Oliver, Salming, Saxon en Victor. Bekijk ons assortiment en kies het squash racket van jouw dromen uit. Veel squash plezier!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 115

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 115

Pagina
per pagina

Squash Racket Kopen

Een nieuwe squash racket nodig? Hierboven vind je het volledige assortiment squash rackets qss-squash. De online squash specialist.

Door ons ruime aanbod in squash rackets vind je altijd een racket die bij je past.

Tips bij het kopen van een squash racket

Ben je er nog niet uit welke squash racket voor jou geschikt is?

Zie hieronder enkele tips voor het kiezen van een squash racket van onze experts.

Er zijn verschillende factoren van belang bij de juiste keuze van een squash racket. Die factoren vind je hieronder.

De vorm van het squashracket

Er zijn drie soorten vormen die het racketblad van een squash racket kan hebben.

Druppelvormig racketblad

Een druppelvormig squash racket (open throat) heeft een langvormig blad met extra langen lengte snaren.  Hierdoor zit er meer power in het squash racket zit. Door het langere racketblad is ook de sweetspot (daar waar de bal het beste het racket kan raken) groter. Dit zorgt dat je de bal makkelijker uit rare hoeken met kracht kunt terugslaan.

Het druppelvormige squash racket is ook makkelijker om mee te squashen en is dus voor alle niveaus geschikt.

Traditioneel racketblad

Een traditioneel racketblad, wat wij noemen een brug (closed throat). De vorm die we kennen van, bijvoorbeeld een tennis racket, en al jaren bekend is onder de squashers.

Deze vorm heeft een grote opening tussen het racketblad en de steel van het squash racket zitten. Door de kleinere sweetspot die ontstaat door de kortere lengte snaren ontstaat er enorm veel controle.

Let hierbij wel op, hoe kleiner het racket blad hoe kleiner de sweetspot en hoe moeilijker het is om de bal op de sweetspot te raken, hiervoor is dus zeker enige techniek vereist.

Hybride racketblad

Een Hybride squashracketblad is een vorm die we de laatste tijd steeds vaker tegenkomen. Het is een combinatie tussen beide andere vormen om zo een allround squash racket te vormen.

Gewicht

Het gewicht van een squash racket wordt eigenlijk altijd weergegeven in “frame gewicht”. Dit is dus et gewicht van het squash racket zonder snaar, grip, bumper etc.

Het uiteindelijke gewicht van het squash racket zal dus hoger uitvallen. Hoeveel precies is zelfs afhankelijk van het type snaar. De meeste squash rackets zitten tussen de 100 en 200 gram.

Squash rackets voor recreanten worden vaak gemaakt van een legering tussen aluminium en grafiet. Het resultaat hiervan is dat het relatief zwaar is waardoor je wat gemakkelijker een harde bal kunt slaan. Het nadeel van het hogere gewicht is dat het moeilijker te manoeuvreren. Naarmate je squash techniek beter wordt ga je steeds meer profijt hebben van een lager gewicht.

Het gewicht van een squash racket is dus erg persoonlijk en wij adviseren doorgaans om ergens tussen de 120 en 150 te gaan zitten.

Afhankelijk van speelstijl is er wel een advies te geven. Speel je aanvallend dan zal je veel volleren. Dan helpt een lichter racket met meer snelheid van het squash racket in de lucht. Speel je meer verdedigend dan zal iets meer gewicht de voorkeur hebben.

Wist je dat? Het lichtste squashracket ter wereld wordt geproduceerd door Karakal, dit is de Karakal SN-90FF.

Balans

We verdelen de squash rackets in 3 groepen. Light, Balanced en Heavy.

Light

De namen zeggen eigenlijk al genoeg. Head light houd in dat het meeste gewicht in de onderkant van het squash racket zit. Hierdoor voelt het racket licht aan.

Balanced

Balanced wil zeggen dat de verdeling van het gewicht rond het midden van het squash racket zit.

Heavy

Heavy houd in dat het gewicht vooral in het racketblad zit. Dit geeft wat meer slagkracht.

De aanvallende speler zal de voorkeur geven aan een light squash racket

Bladformaat

Het formaat van het squash racketblad is erg bepalend voor het formaat van de sweetspot. Dit is dus bepalend hoe makkelijk een squash racket hanteerbaar is. Hoe kleiner het racketblad hoe beter je techniek moet zijn en hoe meer controle het squash racket heeft. Onder klein verstaan wij tussen de 460 en 480 cm2.

Snaar

Naast dit alles zal uiteindelijk de snaar ook van grote invloed zijn op de speleigenschappen van het squash racket.

QSS-squash bied je de mogelijkheid om direct bij aanschaf van je squash racket te voorzien van een gewenste snaar.  Dit verzorgen wij voor een aantrekkelijke prijs.

Let op! dit heeft wel invloed op de levertijd.

Heb je ondanks de tips toch nog vragen neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We zullen je dan persoonlijk te woord staan om je te helpen met het vinden van het juiste squash racket.