Tecnifibre

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 123

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 123

Pagina
per pagina

Tecnifibre

Het merk Tecnifibre is geboren in 1979. Het is opgericht door Thierry Maissant, die een toegewijde liefhebber van de sport is en Hermano Da Silva Ramos, die een voormalige Franse Formule 1-coureur is. Ondanks het merk al in 1979 tot stand is gekomen is pas in het jaar 2001  een squash racketprogramma door Tecnifibre gelanceerd. In het jaar 2002 brengt Tecnifibre een nieuwe top squashsnaar op de squash markt, namelijk de squashsnaar X-ONE Bi-PHASE. In het jaar 2003 is Tecnifibre gaan uitbreiden en heeft Tecnifibre een nieuw racketprogramma gelanceerd in Europa. Daarnaast gebeurde er nog iets belangrijk in dit jaar, Vanessa Adtkinson voegde zich bij het TF Squash Team. Het ging goed met het merk Tecnifibre, in 2004 werden er internationaal, in meer dan dertig landen, squash- en tennisrackets van Tecnifibre verkocht.  Thierry Lincou en Vanessa Adtkinson werden Wereldkampioenen. Zij werden nummer één van de wereld  met squash en deze wereldstatus behaalden zij met Tecnifibre squash rackets met de Tecnifibre squashsnaar.

De Tecnifibre squashsnaren 305 en de X-ONE BI-PHASE zijn de marktleiders als het gaat over squashsnaren. Tecnifibre gebruikt deze twee soorten squashsnaren in hun eigen squash rackets. Dit betekent dat de Tecnifibre squash rackets al vanaf het moment dat ze uit de fabriek komen een uitstekende bespanning hebben en dat wanneer u een Tecnifibre squashracket aanschaf al direct de ultieme squash ervaring zal meemaken. Een vrij nieuwe squashsnaar, die nog niet zo lang bekend is in Nederland, is de squashsnaar 305 +. In alle drie de soorten squashsnaren wordt de PU 400 inside technologie toegepast. De PU 400 inside technologie houdt in: een formule van polyurethaan die vierhonderd procent van de elasticiteit biedt, wat zorgt voor optimale kracht en vermindering van trillingen wat leidt tot meer comfort.

Naast producent van squash- en tennisrackets en squashsnaren is Tecnifibre ook producent van rackettassen. De Tecnifibre rackettassen zijn geschikt als squashtas en als tennistas.

Tevens hEeft Tecnifibre op dit moment één van de meest succesvolle squash speler op sponsorcontract, namelijk Mohammed El Shorbaqy.