Karakal

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 24

Pagina
per pagina
  1. Karakal Hot Zone 120 - 1,20mm - Set 10 Meter
    Vanaf € 8,90
  2. Karakal PU Super Air Grip - Losse grips
    Vanaf € 4,49
  3. Karakal PU Super Grip - Losse grips
    Vanaf € 3,25 Vanaf € 2,92
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 24

Pagina
per pagina

KARAKAL

KARAKAL is een merk die gespecialiseerd is in racketsportartikelen, waaronder ook squash artikelen. Het merk KARAKAL is begonnen in 1978 in België, het was eigendom van SPGS Dendermonde in België. Het merk ‘KARAKAL’ werd toen voornamelijk gebruikt op sportschoenen, rackets en kleding. In 1981 vond er uitbreiding plaatst, KARAKAL UK begon destijds met het distribueren van sportartikelen in het Verenigd Koninkrijk. KARAKAL groeide echter, in 1991 besloot KARAKAL wereldwijd te distribueren. Er werd een nieuw bedrijf gevormd: KARAKAL Worldwide Ltd.

 

KARAKAL Logo

Over het logo van KARAKAL is wel wat te vertellen. Het oorspronkelijke, originele logo van KARAKAL was een Lynx (katachtige). Dit is jarenlang het logo voor KARAKAL geweest, tot hier in 2002 verandering is gekomen. In 2002 besloot KARAKAL haar logo te veranderen, dit idee is gebaseerd op de Turkse vertaling van ‘KARALAL’. In Turkije betekent ‘KARAKAL’ namelijk Black Ear (zwart oor).  KARAKAL wilde dit graag terug laten komen in hun logo. Het merk leende zich daar ook voor, met de drie a’s. De twee buitenste A van KARAKAL werden gebruikt als zwarte oren. Onder de middelste A van KARAKAL werd een stip geplaatst. Hiervoor is gekozen omdat het een bal moest symboliseren.  Waar het logo voor stond is echter onveranderlijk gebleven. De ethos van KARAKAL was en is: kwaliteit producten en waar voor het geld. 

 

Tegenwoordig

Tegenwoordig heeft het merk KARAKAL al in meer dan veertig landen, wereldwijd, distribiteurs van hun merk. Vandaag de dag is KARAKAL nog steeds gespecialiseerd in artikelen in de racketsport, waaronder squashartikelen. KARAKAL hanteert naast de onveranderlijke ethos: kwaliteit producten en waar voor het geld, ook het principe van ‘evolutie door design’. KARAKAL is voornamelijk gericht op  voorzien van klanten in al hun wensen en verwachtingen. Het leveren van zo goed mogelijke kwaliteit producten staat dan ook hoog in hun prioriteit. Naast goede kwaliteit producten vind KARAKAL het erg belangrijk om goede service en expertise te leveren.