Wat gebruiken de Pro’s – Deel 1 – Ali Farag (#1WR feb-2019)

Wat gebruiken de Pro’s – Deel 1 – Ali Farag (#1WR feb-2019)

Wat gebruiken de Pro’s – Deel 1 – Ali Farag (#1WR feb-2019)

Wat gebruiken de Pro’s – Deel 1 – Ali Farag (#1WR feb-2019)

Ali Farag, één van de meest spraakmakende spelers op dit moment. Geboren op 22 april 1992 in Cairo Egypte. Op de tour ook wel onder zijn nickname Mr. Fantastic bekend. In 2014 afgestudeerd aan Harvard als Engineer pakt hij zijn Prof carriere weer echt op en is sinds dien niet meer weg te denken op de prof toernooien. Getrouwd met dames Professional Nour El Tayeb (#4WR feb 19) waarmee ze het eerste getrouwde stel waren die samen een major titel wonnen op de US-OPEN 2017

Racket

Het racket waar Ali Farag mee speelt is de Dunlop Hyperfibre+ Revelation PRO welke is ontwikkeld in samenwerking met Ali zelf. Het druppelvormige lichte squash racket van 128 gram heeft een head-heavy balans en een snaar patroon van 14x19. Door de toepassing van het Hyperfibre materiaal is het een uiterst stabiel squash racket. Door de balans en vorm is het een krachtig racket waar makkelijk mee te slaan is. Het open snaar patroon geeft de mogelijkheid om veel grip en slice in de bal te brengen.

(Wij zien veel mensen die twijfelen tussen een Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed toch voor De Dunlop Hyperfibre+ Revelation PRO kiezen)

Snaar

Ali Farag speelt met de Dunlop Black Silk 1,18 squashsnaar welke niet standaard is het squash racket zit. Standaard zit er in het squash racket Dunlop Great White. Wij adviseren met de Black Silk te gaan spelen.

Grip

De squashgrip die Farag gebruikt is de Dunlop Pu Grip. het alternatief van Dunlop op de alom bekende Karakal Pu Super grip.

Tas

De squashtas die Ali Farag gebruikt is de Dunlop Performance 12Pack, ook is er een dunlop performance 8Pack uitgebracht met zijn handtekening erop.

1 year ago
Opmerkingen