2 squash rackets gekocht en toch anders?

2 squash rackets gekocht en toch anders?

2 squash rackets gekocht en toch anders?

2 squash rackets gekocht en toch anders?

U Koopt 2 dezelfde squash rackets omdat u een reserve racket wilt hebben. Maar zijn deze 2 rackets wel hetzelfde? Het antwoord hierop is vrij simpel: waarschijnlijk niet. Vaak zien we dat 1 van de 2 rackets al opnieuw bespannen is of dat de grips niet hetzelfde zijn. Dit zijn dingen die we zelf in de hand hebben. Wat we zelf niet in de hand hebben is het echte verschil in de squash rackets.

 

Alle squash rackets hebben verschillen welke afkomstig zijn uit de productie toleranties. De meeste squash rackets worden gemaakt met een tolerantie van +- 5 gram en +- 5mm op balanspunt. Dit klinkt allemaal erg weinig. Maar als u pech heeft, heeft u 2 rackets met 10 gram verschil en 1cm in balans punt. Het resultaat daarvan is zomaar head light en head heavy. Dit gezegd hebbende is dit nog van gering belang. Dat wat wij echt voelen tijdens het slaan is het swing gewicht. Deze kan zomaar 6 punten verschillen, e ja dit is erg veel!

 

Swing gewicht

Dit heeft de meeste invloed en is gemiddeld bij een squash racket ergens tussen de 170 en 180 kg/cm2.

 

Balans punt

Het balans punt wordt door veel dingen beïnvloed. Wist u bijvoorbeeld dat als u de grip van uw racket afhaalt het balans punt zomaar 2,5 centimeter verplaatst. Het zetten van de grip is dus van belang. Zeker wetende dat bijvoorbeeld een Karakal pu grip 19 gram weegt en het Dunlop alternatief 13 gram. Door de Karakal te gebruiken wordt uw racket dus ineens al meer head light.

 

Gewicht

Het totaal gewicht van een squash racket is gek genoeg het minste van belang. Dit voel je het minste.

 

Is dit op te lossen? En kan ik echt 2 dezelfde squash rackets hebben?

Het antwoord is simpel: JA dat kan! Dit houd in dat de squash rackets getuned moeten worden. QSS kan dit voor u doen. We kunnen het swing gewicht gelijk maken door lood toe te voegen bij de lichtste. Ook kunnen we het balans punt gelijk maken door gewicht in het handvat van het racket te plaatsen. Ook kunnen we tenslotte het toaat gewicht gelijk maken.

 

Schrik niet we hebben het hier over enkele grammen!

 

Hierdoor heeft u echt dezelfde rackets in de tas en kunt u eigenlijk zonder te kijken gewoon een squash racket pakken.

 

LET OP! We kunnen rackets niet lichter maken. Dat zou betekenen dat we messen en schuurpapier nodig hebben (doen we liever niet)

 

Heb ik dit nodig? Ik ben geen prof namelijk.

Nou denk je misschien ik ben geen prof dat is niks voor mij. Wij vinden het eigenlijk een must. U koopt 2 rackets om 2 dezelfde te hebben maar dat zijn ze dus niet. U zult op deze manier meer plezier hebben van uw squash rackets.

 

Als idee: kijkt u eens in uw tas. 1 van de rackets pakt u altijd want die is toch net wat lekkerder dan de ander.

 

Kijkt u voor meer info naar deze producten op onze website:

https://www.qss-squash.nl/racket-matchen-gelijk-maken-levelen-squash

 

Of neemt u gerust contact op met onze product specialist, of kom langs!

 

1 year ago
Opmerkingen