De nieuwe Tecnifibre Carboflex X-Speed Squashracket serie

De nieuwe Tecnifibre Carboflex X-Speed Squashracket serie

De nieuwe Tecnifibre Carboflex X-Speed Squashracket serie

De nieuwe Tecnifibre Carboflex X-Speed Squashracket serie

Om te beginnen met de collectie en hoe deze collectie is opgebouwd. We beginnen met de lichtste variant: de Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed. De Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed is uitgebracht in twee versies: één voor de heren en één voor de dames (de Tecnifibre Carboflex 125 NS X-Speed) Beide versies hebben een framegewicht van 125 gram en beide versies hebben hetzelfde balanspunt (350 mm). Wel heeft Tecnifibre ervoor gekozen om bij de Tecnifibre Carboflex 125 NS X-Speed de gripmaat te verkleinen.

De Tecnifibre Carboflex 125 NS X-Speed, het ideale squashracket voor dames

Eindelijk een squash racket voor dames met meerwaarde, anders dan alleen wat roze verf. De Tecnifibre Carboflex 125 NS X-Speed heeft tevens een andere kleur (niet roze) dan de Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed. Daarnaast is de Tecnifibre Carboflex 125 NS X-Speed voorzien van de handtekening van de nummer 1 van de wereld (april 2018) bij de dames: Nour el Sherbini.

Het racket van de kampioen, de Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed

De Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed is nog steeds het squashracket van de nummer 1 van de wereld (april 2018): Mohammed El Shorbagy. Dit squashracket is weer voorzien van een zwarte matte lak wat een strakke afwerking geeft. Tevens is er gekozen voor een kleurstelling die het land van herkomst va het merk goed laat zien (Frankrijk). Hierdoor heeft het squashracket wat meer kleur gekregen dan zijn voorganger (Tecnifibre Carboflex 125 S).

Naast de Tecnifibre Carboflex 125 (NS) X-Speed krijgen we met 5 gram meer het squashracket van het jongere broertje van Mohammed El Shorbaqy: Marwan El Shorbagy. Marwan El Shorbagy speelt sinds april 2018 ook met het Franse merk Tecnifibre en dus met de Tecnifibre Carboflex 130 X-Speed. Dit squashracket is voornamelijk wit, net zoals de voorganger (Tecnifibre Carboflex 130 S) wat een erg snelle indruk geeft. Ondanks het extra gewicht (van 5 gram) voelt het squashracket niet zwaarder aan, doordat het balanspunt 5 mm hoger ligt. Hierdoor heeft de Tecnifibre Carboflex 130 X-Speed meer een ‘even balans’ dan de Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed, welk laatstgenoemd squashracket een licht head-heavy balans heeft.

De rest van de nieuwe collectie

Na de Tecnifibre Carboflex 130 X-Speed komt de Tecnifibre Carboflex 135 X-Speed. Dit squashracket is weer 5 gram zwaarder. Deze versie heeft een andere steel dan de andere twee lichtere versies (Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed en Tecnifibre Carboflex 130 X-Speed). Hierover volgt later meer.

Aan het einde van de collectie is nog het instapmodel Tecnifibre Carboflex Storm X-Speed. Dit type squashracket is met een framegewicht van 160 gram een best zwaar squashracket. Echter voor de beginnende squasher is dit zeker zo slecht nog niet. Wat meer gewicht geeft meer massa om makkelijker mee te kunnen slaan. Het laatste type squashracket van de collectie – om niet te vergeten - is de junior versie de Tecnifibre Carboflex JR. Dit type squashracket heeft een goed gewicht (framegewicht van 175 gram), juiste gripmaat, een normaal bladformaat en uitstraling. Dit allemaal voor een goede prijs.

Wat is er anders aan de X-Speed modellen dan aan de S modellen

De grootste verandering voor de Tecnifibre X-Speed zit in de steel van het squashracket. Hierdoor zijn de al super speeleigenschappen nog beter geworden. De nieuwe steel is stijver en vangt meer trillingen. Het frame is hierdoor nog sterker geworden. Deze eigenschappen komen uit de nieuwe ‘I-Blades’ de verhogingen aan beide zijkanten van de steel. Doordat het squash racket stijver is geworden, gaf dit de mogelijkheid het blad iets soepeler te maken.

De Tecnifibre DNAMX 1,20 snaar waar het squash racket r mee geleverd wordt, komt hierdoor beter tot zijn recht. Deze snaar is harder dan de voormalige 305+ snaar, welke snaar oorspronkelijk in de Tecnifibre Carboflex 125 S zat. De DNAMX squashsnaar was in het oude model wellicht iets te hard. Nu het frame echter is versoepeld, geeft deze DNAMX squashsnaar het squashracket extra power.

Bovenin heeft Tecnifibre de bumperstrip aangepast, door deze bumperstrip te voorzien van sleufjes. Het voordeel hiervan is dat er gewicht wordt bespaard in de top van het frame. Het squashracket gaat hierdoor makkelijker door de lucht. Tot slot is de Tecnifibre Carboflex Speed voorzien van een zogenoemde ‘shaft crown’. Dit is een wegklapbarer rubber ring waaronder het uiteinde en tapje van de grip verstopt kan worden. Hierdoor blijft het racket er mooi uitzien, ook na het vervangen van de grip.

 

Wat betreft de steel zijn de Tecnifibre Carboflex 135 X-Speed en Tecnifibre Carboflex Storm X-Speed voorzien van een ‘Jumboshaft’. Deze steel is aanzienlijk dikker dan de steel van de andere modellen. Hierdoor zijn deze modellen van de Tecnifibre Carboflex wat robuuster en gemakkelijker om mee te squashen.

Nieuwe racket, nieuwe squash tas

Naast deze nieuwe collectie squashrackets van Tecnifibre heeft Tecnifibre ook een bijbehorende nieuwe tassenlijn: de Tecnifibre Air Endurance Serie, met als topmodel de Tecnifibre Air Endurance Rackpack. Een totaal andere tas dan we kennen als rackettas. Deze rackettas heeft een middenvak waar de squashrackets inpassen: “a place for everything and everything in its place”.

2 years ago
Opmerkingen