Squashbrillen

Squashbrillen

Tegenwoordig zien we steeds vaker squashers met een squashbril. Dit is het gevolg van het aantal ongelukken dat gebeurt tijdens het squashen. Steeds vaker nemen oogartsen contact op met de Squash Bond om duidelijk te maken dat squash een gevaarlijk sport is.

Squash wordt in een kleine ruimte gespeeld, waardoor de kans op ongelukken groot wordt. Dit geldt zowel voor beginners als ervaren squash spelers. Bij squash kunnen lichte beschadigingen van het hoornvlies binnen die 24 uur genezen voorkomen. Ook komt het voor dat een squasher een bloeding heeft in het hoornvlies met mogelijke blindheid als gevolg.

Het voorkomen van contactblessures tijdens het squashen is niet altijd even eenvoudig. De kans is groot dat squashers vaak te wild om zich heen slaat. Dit maakt dat het risico op een klap met een racket krijgen heel groot is. Contactblessures kun je nooit 100% voorkomen aangezien je niet weet hoe de tegenstander zich zal gedragen tijdens het squashen.

Toch kunnen risico’s beperkt worden wanneer je de regels goed kent en altijd goed oplet waar de tegenstander zich bevindt op de squashbaan. Ongelukken kunnen gebeuren doordat spelers slaan zonder goed om zich heen te kijken waar de tegenstander zich bevindt.

Door al deze risico’s is het dragen van een squashbril zeker aan te dragen, aangezien squashballen een snelheid kunnen bereiken van 200 kilometer per uur. Je kan ernstig oogletsel oplopen en mogelijk zelfs blind worden als een squash je oogbal raakt. Hier kan je jezelf beschermen door een squashbril te dragen. Exemplaren van polycarbonaat plastic zonder scharnieren bieden voor de squasher de beste bescherming.

Echter draagt niet ieder squasher in Nederland een squashbril met als reden dat het je zicht tijdens het spelen kan belemmeren. Dit kan je winkansen tijdens squashen beïnvloeden. Voor jezelf kun je overwegen of het een te groot risico is om geen bril te dragen tijdens het squashen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina